-Auteur Inspiratiewater schreef op 10 april 2020 het volgende bij het verhaal Lieve boekenlezer:
Ik weet niet waarom deze site sinds februari niet meer actief is -hoop dat alles in orde is met de eigenaar/beheerder en initiatiefnemer. Zal proberen er weer wat nieuw leven in te blazen door hier en daar wat te lezen en te reageren.

Ik koos jouw brief om mee te beginnen als boekenliefhebster en (ex)- verzamelaar. (Ik mis de gelegenheid en de “moneten” maar ben verzot op oude -graag antieke- papieren boeken).

Je hebt zó gelijk. Digitaal leesvoer is aardig maar kan nooit het gedrukte boek vervangen, met name het oude dat zijn eigen geschiedenis meedraagt. Iemand -of meerdere- voor jou hebben het boek in handen gehad, bewonderd, gelezen. Ooit heeft het in een “echte”‘ boekwinkel gelegen en trok het de aandacht.
Ik moet bekennen, dat de buitenkant voor mij vaak belangrijker is dan de inhoud. Ook het snuffeleffect in antiquariaten, tweedehands boekhandels, boekenmarkten kan ik erg missen.Daarom sprak jouw brief mij eigenlijk wel aan.
Groet, Inspiratiewater.

En ja, alles is goed met de initiatiefnemer van de website. Op 21 maart 2020 zijn er zelfs nog niet uitdagingen toegevoegd. Het is alleen zo dat voor velen blijkbaar de inspiratie (even) op is. Ook is microverhalen (rustig) actief op instagram.