Van inzendingen wordt al bijgehouden wanneer die voor het laatst gelezen zijn. Minstens zo interessant is om te weten hoe vaak een inzending wordt gelezen!

Er wordt nu een test uitgevoerd waarmee wordt bekeken of het aantal keer dat een inzending wordt gelezen goed is bij te houden. Dat was al in de vorige versie van microverhalen.nl al opgenomen onder het kopje ‘meest gelezen verhalen’. Dat ging echter niet altijd even goed. Vaak zat er een dubbeltelling in. In deze nieuwe versie van microverhalen.nl zou het beter moeten gaan. Voor deze test is het bij het lezen van een inzending het aantal keer dat het is gelezen opgenomen in de rechterkolom ‘over deze inzending’.

De test wordt zodanig uitgevoerd dat er alleen wordt gekeken naar leesactiviteiten in Nederland en Belgïe. Hiermee wordt zoveel als mogelijk voorkomen dat activiteiten van indexeringsbots (zoals die Google en Microsoft) worden meegeteld.

Als de test goed verloopt zal er een nieuwe aanpassing worden gemaakt: inzendingen kunnen dan worden getoond op volgorde van ‘meest gelezen.’

Hou het in de gaten en laat vooral vrienden, familie, buren, kennissen, collega’s, voorbijgangers, netwerkdelers, schoolpleinontmoeters, hondenuitlaatvoorbijgangers, medesupermarktbezoekers en noem maar op weten dat ze je inzendingen zouden moeten lezen.