In de tijd van Oost- en West-Berlijn werden internationale vluchten omgeleid via andere Duitse luchthavens..

Toen die regel op de dag van mijn heenreis werd opgeheven, merkte ik pas in Frankfurt het bestaan van een rechtstreekse terugvlucht.

Omdat ik hun allereerste klant was, werd ik bij mijn terugreis aan de incheckbalie uitbundig begroet.

Er werd gegrapt over welke plaats ik verkoos: aan het raampje, rokers of niet-rokers?  In die tijd werd aan boord nog gratis drank aangeboden en kon men sterkedrank, sigaretten en toiletartikelen kopen. Mij stonden drie airhostessen ter beschikking.  Eentje om de champagne te bedienen, eentje om hongertjes te stillen en eentje die mij volspoot met geurtjes van bekende Franse parfumeriehuizen.

Pas toen we landden zag ik achterin twee last-minute Arabieren slapen.  Ze wisten niet wat ze gemist hadden en wreven de ogen uit toen drie uitzinnig vrolijke hostessen hen wekten, of waren ze met vier? Soit.