Wij zitten aan, aan het paasbanket van moeder.
Zij dient een exquise kippenconsommé op: een authentieke soepkip, langdurig gesudderd in een groenteboeket.
Als voorgerecht volgt een kippenpasteitje: bladerdeeg gevuld met gehaktballetjes en brokjes van de eerder gesudderde poule in een champignonsausje en een vleugje citroensap.
De hoofdschotel: moeders onvolprezen gevulde braadkip met eigenhandig gerolde aardappelkroketjes en sla met verse mayonaise van het huis.
Bij de koffie wordt de kroon gespannen: een donkerbruine gelakte biscuit in de vorm van een……..gebraden kip!
Die kipvorm bij het dessert is er teveel aan. De tafelgasten houden het niet meer en proesten het uit van het lachen.
La Mamma cuoca koestert geen argwaan. Tof toch dat de kinderen zo onder mekaar plezier maken en genieten van haar kookkunst.
Haar gasten besterven het wanneer er bij het avondmaal een lichte koude schotel wordt opgediend met ham, asperges en…..hardgekookte eitjes !!!!