Sofia van vijf zit bij mij op schoot. We gaan samen een bruidsjapon uitzoeken voor haar aanstaande huwelijk. Ze is erg jong, dus dat kan nog even duren. Ik maak me daarom nog maar geen zorgen en zoek samen met haar op internet naar de perfecte jurk. Na lang zoeken neemt ze een beslissing: ‘Deze wil ik’, zegt ze resoluut. Ik ben het met haar eens, het is een mooie jurk. Maar ze is nog niet klaar, ze wil ook nog schoenen uitkiezen. We zoeken een andere internetsite en starten de schoenenjacht. Dat neemt ook de nodige tijd in beslag, maar uiteindelijk worden de schoenen gevonden. Natuurlijk met een hoge hak. ‘Zo’, beslist ze, ‘we zijn klaar’. Ik kijk haar verbaasd aan: ‘Maar je hebt nog geen sluier uitgekozen!’. Met een afkeurend gezicht zegt ze: ‘Ik wil geen sluier, dat vind ik een beetje vies.’
Het scheelt maar één letter.