Het feest was uitbundig geweest.

Doornroosje met haar prins, Roodkapje met haar oma, De drie Biggetjes, Assepoester ook al met een prins, Klein Duimpje met al zijn broers, Hans en Grietje, een hele zwerm elfjes, feeën, magiërs en noem maar op, zij waren allen
present op het huwelijksfeest van Sneeuwwitje en haar prins.

De apotheose van de avond was de reus die met een reuze ijstaart was toegekomen. Maar voor het bruidspaar en de zeven dwergen was er een extraatje.

Zij kregen hun ijsjes in hoorntjes die leken op hun pinnenmutsen.

Doc, Stoetel, Niezel, Bloosje, Dommel en Grumpie keken raar op toen Giechel al giechelend opmerkte dat hij hoopte dat er geen ijsje met appelsmaak bij was.

Zelfs de grappige Stoetel vond die opmerking niet grappig, ja zelfs misplaatst. Daarop gromde Grumpie: “Met boze koninginnen weet men nooit, vooral met deze die zich als toverknol kunnen transformeren.”

Ziezo, dat zit erop, dacht Hans-Christian die een leuke website had ontdekt waar je met maximum 150 woorden een verhaal kan insturen. Het wordt microverhaal genoemd en er worden afbeeldingen getoond waarbij jouw verhaal moet passen.

Hij had bij het schrijven onder meer aan Jakob en Wilhelm gedacht en aan de figuren die zij bij hun sprookjes hadden bedacht.

Naast de microverhalen bestaat sinds kort de mogelijkheid om dichtvormen in te sturen zoals haikus die oorspronkelijk uit Japan komen, maar ook elfjes die uit de Verenigde Staten zijn overgewaaid, waar ze ‘American Cinquain’ worden genoemd.

De voormalige ‘president’ van Europa is een bekend haikuschrijver. Echt bekende elfschrijvers zijn er vooralsnog niet.

Je kan ook brieven insturen. Die zijn niet met de hand geschreven maar door de zwart-wit foto’s refereert men naar deze schrijfvorm uit het verleden.

Tenslotte zijn er t’rustes die verwijzen naar het woord welterusten en dus naar verhalen voor jong en oud die voor het slapengaan kunnen (voor)gelezen worden.

En dan merkt Hans-Christian zijn blunder. Hij heeft een microverhaal geschreven bij een beeld dat bij een truste hoort.

Ach, insturen die handel, denkt hij. We zien wel aan de commentaren of de lezers het goedkeuren. Moeten er eerst lezers opdagen, natuurlijk, die dan ook nog in hun pen durven kruipen.