Toen de grote Rembrandt tentoonstelling in het Rijksmuseum van Amsterdam plaats vond schreef iemand dat er schilderijen te zien waren die normaal in Parijs, Stockholm of New York hangen.

Waarom deze verslaggever zich tot deze drie steden beperkte komt mogelijk omdat hij vond dat alle werken van de schilder eigenlijk thuishoorden in de plaats waar ze een paar honderd jaar eerder gemaakt werden.

Daarom vond hij het blijkbaar niet nodig om ook Berlijn, Leiden, Moskou, Antwerpen, Leningrad, Boston, Los Angeles, Dresden, München, Bazel, Utrecht, Melbourne, Stuttgart, Neurenberg, Londen, Innsbruck, Turijn, Indianapolis , Essen, Salzburg, Jeruzalem, Madrid, Glasgow, Sao Paulo, Frankfurt, Washington DC, Rotterdam, Detroit, Kassel, Lissabon, Kopenhagen, Wales, Toronto, Minneapolis of Florence te vermelden. Om maar te zwijgen over de privé collecties.

Online vindt men een lijst met werken van de grootmeester. Gelukkig staat er bij vermeld dat ze incompleet is want zijn Nachtwacht is nergens te bespeuren.