Er is een nieuwe versie van microverhalen.nl. De reden is dat een gedeelte van de onderliggende software (een specifiek thema) uit de handel is genomen. Er is geen ondersteuning meer voor, en de storingskansen nemen alleen maar toe met de veranderingen van de software die daar weer onder ligt (WordPress).

Eenvoud is de grote verandering ten opzichte van de vorige versie. Veel functies zijn weggelaten. De meeste toeters en bellen zijn er niet meer. Je zult dus vast iets gaan missen. Mocht er functionaliteit ontbreken waarvan je vindt dat dat eigenlijk wel essentieel is, laat het dan even weten.
Daar staat tegenover dat er nieuwe schrijfuitdagingen bij zijn gekomen: de haiku, de truste en de brief!

In de nieuwe versie is een haiku-onderdeel gekomen. En weer zijn we lekker streng in de leer: Een haiku bestaat uit drie regels. De eerste regel heeft 5 lettergrepen, de tweede heeft er 7 en de derde regel weer 5. De losse vorm die vaak wordt gehanteerd (12-17 lettergrepen) doen we hier (vooralsnog) niet.
En om er nog een schepje bovenop te doen, heeft op microverhalen.nl een haiku verplicht een titel, die uit slechts één woord mag bestaan. Dieper kunnen we niet gaan 🙂
De haiku-uitdaging op deze website is gebaseerd op twee afbeeldingen. Een haiku wordt gevormd op basis van de inspiratie die twee afbeeldingen teweegbrengen. Het geeft dus een brug, een verbinding tussen de twee afbeeldingen weer.

De truste is van een andere aard. Een ’truste’ is een voor-het-slapen-gaan-voorleesverhaal. Deze truste’s zijn kort, dat is immers de kracht van microverhalen.nl. Een trust bestaat uit minimaal 300 woorden en maximaal 350 woorden. Met dit aantal woorden is een truste in ongeveer ruim één minuut voor te lezen. Bovendien geeft het de voorlezer veel ruimte om er nog van alles bij te verzinnen als dat nodig mocht zijn.
De truste’s zijn evenals microverhalen gebaseerd op een afbeelding. Het zijn wel andere afbeeldingen dan die voor de microverhalen worden gebruikt.

Nog een ander genre in microverhalen.nl is de brief. Op basis van een foto is een brief minstens 150 woorden en maximaal 300 woorden.

Zie ook voor de haiku, de truste en de brief de ‘richtingaanwijzers’. Je vindt ze hier »

 

Mocht je onverwachts tegen onhebbelijkheden aanlopen. Laat het gerust even weten. Dat kan via het contactformulier of een berichtje naar redactie @ microverhalen . nl.