Beste oudjaar,

Nee zeker geen lief oudjaar, want dat was je niet. Ik kijk terug op je en ben blij dat jij in het verleden ligt. Ik heb je zelfs weg geschoten met een pijl. Een grote, hard en hoog, maar vooral ver. Ver achter me. Oudjaar wat was jij een rot jaar en heb je het me moeilijk gemaakt.

Je liet me vanaf dag één al in de steek. Je voerde me mee van een dal naar een nog dieper dal en liet me het zelf maar uitzoeken. En net als ik bijna weer uit dat dal was schopte je me weer terug. Oudjaar zeker geen fijn jaar je hebt me pijn gedaan, verdriet bezorgd en bij alles wat je deed leefde ik in totale onmacht en onmenselijke angsten.

Maar ik heb gevochten harder dan ooit, ik heb jou laten zien dat hoe gemeen je ook deed tegen me ik niet bang was om iedere strijd aan te gaan met je. Ik heb je vervloekt, tegen je geschreeuwd, gehuild, gevochten. Steeds als ik was opgekrabbeld duwde je me weer tegen de grond. Maar weet je oudjaar?

Jij bent nu oud jaar en ik heb nu niets meer met jou te maken. Jij oud jaar bent nu verleden tijd waar ik ben doorheen gegaan naar het heden. En het heden dat vier ik!

Nieuwjaar, ik omarm je vanaf dag één, ik verwelkom jou met alle nieuw verworven energie dat ik bezit dat ik heb opgebouwd, want ik ben sterker, sterker dan ooit. Welkom mijn nieuwjaar, het gaat top worden dat weet ik, dat voel ik.