Nooit heb ik een huisdier gewild. De laatste paar jaar echter, zo halverwege december, fluisteren Chinese sterren me iets anders in.

Eind 2016 dacht ik dat ze adviseerden een haan als huisdier te nemen. Die gedachte was snel van de baan: dat gekraai, machtsvertoon en uiterlijke borstklopperij passen niet bij mijn karakter. En ik wil geen rijdende rechter aan de deur.

Bij de overgang van 2017 naar 2018 betrof het een hond, zo’n loyale, eerlijke, vriendschappelijke en betrouwbare viervoeter. Helaas is uitlaten in hondenweer niet aan mij besteed.

Moest ik dan in 2019 echt een mini hangbuikvarkentje nemen? Van oudsher staat het varken symbool voor kracht, welvaart en vruchtbaarheid. Fraai, maar volgens mij ben ik absoluut niet piggyproof.

Ik wacht wel op het volgende sterrengefluister. In de tussentijd wens ik alle lezers en schrijvers van microverhalen.nl genoeglijke en huisdiervriendelijke feestdagen, en alle China-georiënteerden onder ons een vooruitzicht op een harmonieus Jaar van het Zwijn.