Weet wat je eet, dat scheelt onnodig dierenleed door Inspiratiewater
Weten wij wat wij eten en vooral hoe dat voedsel wordt klaargemaakt? Ik heb het niet over de chef-kok van een restaurant die heel onhygiënisch met zijn blote vingers de haricots naast het vlees schikt om er iets decoratiefs van te maken. Toen ik dat onlangs op een documentaire zag, had ik gegeten en gedronken tegelijk.
Sinds de salmonella-affaire van een bepaalde Nederlandse visfirma, waardoor 23.000 mensen ziek werden en er vier zelfs overleden, eet ik geen zalm meer. Ik kan ook heel goed leven zonder zalmsnippers.
En als je de paniekverhalen van de media moet geloven kun je beter ook geen diepvriesgroenten en zachte kazen eten vanwege de listeria-bacterie. Heerlijke franse kazen, brie, camembert, nee dus. Dat scheelt weer leed voor een aantal Duitse melkkoeien. Hoeven ze niet te worden toegetakeld en verwaarloosd alleen om ons verwende mensen van een lekker kaasje te voorzien. De supermarkten zijn gevuld genoeg.
Afgescheurde dagverhalen
13 september 2021: Spel
12 september 2021: Netelig kado
11 september 2021: Rendez-vous
10 september 2021: Jong geleerd
9 september 2021: De koekjesfabriek
8 september 2021: Gek²
7 september 2021: Vergeten groenten
6 september 2021: Applaus
5 september 2021: Brentrance
4 september 2021: Kirovski (1)
3 september 2021: Probleemoplossend vermogen
2 september 2021: De brug
32 augustus 2021: Verkleed of niet verkleed