uitdaging-micro


Uitdaging
UMV-19048


De bloedwraak

Benny denkt na.  Bij deze tropische temperaturen zit iedereen achter in de tuin met blote voeten in het vijvertje. De kust is vrij.

In de koelkast neemt hij drie aardbeien.

Zijn oudere broer is een fervent liefhebber van elektrische treintjes maar Benny mag er nooit mee spelen. Vandaag ziet hij zijn kans schoon.

Hij stuift de trap op naar het elektrisch treincircuit.  Hij brengt het stel in beweging en legt een aardbei op een van de overwegen. De trein verplettert het fruit.  Splash!  Het rode moes spettert in het rond.

Hij ziet het voor zich: op het kinderjournaal kondigt men een bloedig treinongeval aan.

Na het uitschakelen van de stroom sluit hij de kamerdeur en daalt fier de trap af.

Hij haast zich naar de tuin, waar hij opgetogen de benen in het water steekt. Grote broer staart naar de rode vlek op Benny’s T shirt.

over deze inzending

Titel: De bloedwraak
Auteur: Gi
Aantal woorden: 147
Gepubliceerd op: 15 aug 2020
Keuze van de redactie
Schrijf een reactie
 

Polderkoninkjes

Ze zien er mooi uit en zullen weer heerlijk smaken. Gelukkig slechts kortstondig tijdelijk, het moet niet te lang duren. Het is fijn als het seizoen voorbij is en je niet blijft hangen in dezelfde smaak. Andere jaargetijden, andere smaken. Heerlijk die afwisseling.

De derde dinsdag in september is het weer zover. Ze mogen weer optreden, ónze polderkoninkjes. Buigen, zwaaien, lachen en een truste-verhaaltje voorlezen. Het gaat al bijna 200 jaar zo. Niet meer van deze tijd en wat moeten we ermee? We komen er niet meer vanaf. Sterker, er komen er steeds meer.

En met kerst zijn ze er ook weer en wederom met een truste-verhaaltje. Smakeloze, waterige creaturen, zonder enige goesting. Dit kan niet en zeker niet met kerst. Het is een andere jaargetijde met een winterse tong. Maar wat dan en wie? Donald Dick of zijn broer Jair. Dan liever een primaat met baard.

 

over deze inzending

Titel: Polderkoninkjes
Auteur: Ambrosius
Aantal woorden: 147
Gepubliceerd op: 30 okt 2019
Schrijf een reactie