brief


Uitdaging
UBR-0010


Telephone booth revisited

Beste Caroline,

Moet je horen wat men nu op ons kantoor heeft neergepoot. Er bestaan allerlei benamingen voor, zoals:

  • Concentratiewerkcel
  • Persoonlijke plek voor iedereen
  • De perfecte plaats voor betere conversaties
  • Belcel

Waarom deze ingreep?

Het blijkt dat de ‘open plan offices’ averechts werken : ze verlagen de productiviteit, werknemers voelen zich miserabel en worden ziek, ze creëren verstrooidheid en gebrek aan vertrouwen en kosten meer dan private werkplaatsen.

Het lijkt of de weggehaalde goede oude telefooncellen een revival krijgen.

Van telefooncellen gesproken.  Weet je nog het te gekke verhaal toen wij samen op kamers zaten?

Ik belde je vanuit een telefooncel voor het postgebouw, maar jouw lijn was bezet. Bij het inhaken kreeg ik mijn inworp niet terug , dus stapte ik het postkantoor binnen waar ook cellen waren, die meestal voor internationale gesprekken gebruikt werden. Een operator draaide er het nummer en schakelde dat over naar een cabine.

De operator geloofde mij, maar kon niet terugbetalen. Hij stelde voor een klacht in te dienen. Ik vond dat lullig voor het bedrag dat nu net geen 13 eurocent zou bedragen. Maar de man, die duidelijk geen uithangbord voor zijn werkgever was, overtuigde mij door te stellen dat als niemand een klacht indiende er nooit wat zou veranderen aan de heerschappij van de telefoonmaatschappij. In die tijd bezat die nog een absolute monopoliepositie.

Ik vulde het formulier in en drie maanden later kreeg ik een postcheque van 13 eurocent, die ik om ‘ze’ te plagen een jaar lang onberoerd liet. Bij de inning haalde de postbediende de wenkbrauwen op bij het zien van bedrag en datum. Hij betaalde mij, na aftrek van de inningskosten, omgerekend 6 eurocenten.

En raad eens van waar ik deze snailmail in mijn mooiste handschrift verstuur? Vanuit de persoonlijke perfecte concentratiewerkcel, of wat dacht je?

over deze inzending

Titel: Telephone booth revisited
Auteur: Gi
Aantal woorden: 305
Gepubliceerd op: 2 sep 2019