uitdaging-micro


Uitdaging
UMV-201833


Aardappelen, groenten, vlees

Een man met het uiterlijk van Lurch uit de Addams Family loopt rechtstreeks naar de afdeling met culinaire boeken. Daar begint hij allemaal foto’s te maken van recepten.

‘Meneer, wilt u alstublieft geen foto’s van de bladzijden maken?’
‘Er staat hier nergens dat dat niet mag!’
‘Meneer, deze boeken zijn voor de verkoop.’
‘Ja, maar ik hoef alleen maar de pastagerechten te hebben. Dan ga ik toch geen tien boeken kopen?’
‘Sorry meneer, maar op deze boeken rusten auteursrechten.’
‘Hoor eens, ik heb nu eenmaal geen fotografisch geheugen, anders zou ik alles gewoon in mijn hoofd opslaan.’
‘Meneer, als u nu niet vertrekt, zijn we genoodzaakt de politie te bellen.’
‘Nou, ik ga al, hoor. Dan eten mijn vrouw en ik vanavond wéér aardappelen, groente en vlees. Dat heeft ú dan op uw geweten. Als u dat maar weet!’
‘Meneer, ik wens u nog een fijne avond. En eet smakelijk.’

over deze inzending

Titel: Aardappelen, groenten, vlees
Auteur: César Noordewier
Aantal woorden: 152
Gepubliceerd op: 25 feb 2021
Keuze van de redactie




Schrijf een reactie
 

De quoi cause-t-on?

Tegen achten voor het aperitief, luidde de uitnodiging van Patrick en zijn Franstalige vriendin Hélène.

De ontvangst is hartelijk.  Bij de schare genodigden is een dame  van het doortastende type.  Ze  observeert mij goedkeurend,  vlijt zich in de zetel naast mij en vraagt waarover gepraat wordt: “De quoi cause-t-on?” Ik denk aan mijn Duitse buurvrouw die bij een buurtfeestje vroeg: “Was ist das Thema?”

Net als toen in het Duits wordt er nu in het Frans over koetjes en kalfjes gesproken. ‘Small talk’ zeggen de Engelsen.

Pas rond tien uur zegt Hélène tot Patrick: “Doe jij de wijn open, ik zal eens aan het eten beginnen”.

Wij zeggen niets maar denken: hoezo beginnen?

Gelukkig  is het spaghetti: 11 minuti al dente. De wijn is voortreffelijk maar verliest zijn smaak door Patrick’s saus die véél te pikant is.

Weten we morgen weer waarover wij kunnen praten.

over deze inzending

Titel: De quoi cause-t-on?
Auteur: Gi
Aantal woorden: 150
Gepubliceerd op: 22 apr 2019




Schrijf een reactie
 

Habanero

Woensdagavond, het is de avond dat John de kookclub bij hem thuis ontvangt. Al een paar dagen was hij op zoek gegaan naar specifieke gerechten. “Chili word het.” Met zijn boodschappenbriefje ging hij naar het winkelcentrum voor de benodigde specerijen.

Als voorgerecht werd het een loempia gevuld met geitenkaas en een mangodip. Het nagerecht halve ananas met vanilleijs en slagroom, het hoofdgerecht een echte chili con carne. Hij zocht dus een pittige smaakmaker.

De verkoper adviseerde hem de habanero red savina, de gemalen versie, die was uitstekend voor zijn chili. “Maar voorzichtig,” zei hij nog. Het koken ging vlotjes, en ook de gemalen peper liet de chili heerlijk geuren.

‘s Avonds aan tafel smulde ze van het voorgerecht. Toen de chili. Er werd stilletjes gegeten. Alleen rode gezichten, hele rode gezichten ontstonden er, ook bij John die zijn chili niet van te voren had geproefd. Habanero is wel heel heet.

over deze inzending

Titel: Habanero
Auteur: Ellen
Aantal woorden: 150
Gepubliceerd op: 22 sep 2018




Schrijf een reactie