uitdaging-micro


Uitdaging
UMV-201852


Opzichtig

De Flamingo’s stonden bij de ingang van de Zoo. Daardoor hadden ze een perfect zicht op wie er binnenkwam én op de kiosk waaraan grote posters hingen.

Die kondigden onder meer de spektakels aan die doorgang vonden in de aanpalende bekende concertzaal.  Van grote klassieke pianisten tot Nederlandstalige schlagerzangers, de twee bevriende vreemde vogels kenden ze allemaal.

Marino was opzichter en verzorger in de zoo.  Dagelijks zagen ze hem langs hun vijver lopen.

Op een dag hing er een schreeuwerige affiche  aan de kiosk met opschrift:  ‘Spetterende show met onze eigen Drag Queen  Marinella!’  Op de poster stond een fel geschminkte dame met  pruik, hoge hakken en, oh ramp, een roze vederbos in haar gat.

Beide flamingo’s herkenden meteen Marino.  Bij zijn eerstvolgende passage renden ze krijsend weg. Zij wilden niet gepluimd worden.

Met opgetrokken poot keken de overige vogels elkaar aan. Aanstellers, dachten ze en schudden hun verenkontjes.

over deze inzending

Titel: Opzichtig
Auteur: Gi
Aantal woorden: 151
Gepubliceerd op: 4 feb 2019
Schrijf een reactie
 

#MeToo

Vijf jaar nadat de #MeToo-campagne was begonnen, zat 40% van de mannelijke wereldbevolking veilig achter slot en grendel.

Wat niemand had voorzien, was dat daarna alle apensoorten, katachtigen en buideldieren ook #MeToo-campagnes opzetten, waarna vele mannetjes uit de diverse groepen werden verbannen.

Vervolgens stelden de insecten #MeToo Heilige Inquisitie-tribunalen in, die geen halve maatregelen namen. Vele mannetjesinsecten die hun tentakels niet thuis konden houden, werden aan de vissen gevoerd.

De volgende groep waren de vogels. De aanleiding was een flamingo geweest, die een vrouwtje terroriseerde in een moerasachtig natuurgebied in Zuid-Spanje.
‘Denk je soms dat je een beter mannetje kunt krijgen?’ riep hij terwijl hij haar als een dolle achternazat.
Het enorme geklapwiek en gespetter bleef niet onopgemerkt en de flamingo kreeg zijn verdiende straf: verbanning naar Nova Zembla.

Alleen diersoorten zoals regenwormen, platwormen en sommige slakkensoorten ontkwamen aan dit wrede lot; die waren immers tweeslachtig. Mazzelaars!

over deze inzending

Titel: #MeToo
Auteur: César Noordewier
Aantal woorden: 146
Gepubliceerd op: 14 okt 2018
Schrijf een reactie
 

Dansvogels

Geen idee had ie wat die met die twee flamingo’s aanmoest. En in deze dierentuin waren er ook maar twee. Hierdoor had hij ook alle tijd om ze te observeren. De verzorging was makkelijk en kostte weinig tijd. Over één ding was hij het eens, ze waren meer dan sierlijk zoals ze gracieus over het water bewogen.

Die zaterdag avond keek hij naar een dansprogramma op tv, het boeide niet echt, het enige wat er aan kon boeien was het feit dat alle dansers zo synchroon mogelijk moesten dansen. “Nou dat doen mijn flamingo’s beter” riep hij hardop. Even dacht hij na. “Ha, dat is het , misschien kan ik… ”
Met veel geduld en passie begon hij zijn flamingo’s te trainen.

Een jaar later trok de dierentuin veel bezoekers. Ze kwamen allemaal maar eigenlijk voor één ding. De verbazingwekkende goed gechoreografeerde uitvoering van twee flamingo’s.

over deze inzending

Titel: Dansvogels
Auteur: Ellen
Aantal woorden: 148
Gepubliceerd op: 7 okt 2018

Reacties

- Gi op 8 juli 2019
Wat grappig: Je hoort het al tijdens de vogeltraining: plié, développé, pas de bourrée, échappé. En btw (by the way en niet belasting op toegevoegde waarde..): wat bezielt de moderne jeugd om een totaal tegenovergestelde betekenis te geven aan het woord 'boeien'. 'Boeie' was onlangs het meest populaire woord bij Vlaamse kinderen . Het betekent zoveel als "wat maakt dat uit?". Het wordt gebruikt om aan te duiden dat iets hen echt niet kan schelen, dat iets hen helemaal niet kan boeien. Maar goed, taal leeft!

Schrijf een reactie
 

Vergissing

Hij is serieus van aard en vindt het al snel ongepast iemand in de maling te nemen. Zij houdt echter wel van een aardigheidje. En wanneer ze onschuldig met iemand flirt druipt hij altijd jaloers af.

Het hield niet lang stand. Na zeven jaren huwelijk besluiten ze elk hun eigen weg te gaan.

Al snel heeft zij een nieuwe partner, een olijk, opgewekt mens. Bij het vouwen van de was, is hij het die met een plagende ruk de punten van het dekbedovertrek uit haar handen trekt. Elke keer weer.

Haar ex wilde bewijzen dat ook hij over humor beschikt en bestelt een huwelijksgeschenk dat nog vreselijker is dan een peper- en zoutstel.

Op de dag dat het kersverse echtpaar van hun huwelijksreis terugkomt, is de tuin beplant met 75 paar originele Don Featherstone’s: 150 roze plastic flamingo’s. Dé tuinversieringstrend, overgevlogen uit Amerika.

Ze zijn oprecht blij met hun nieuwe tuinkitsch.

over deze inzending

Titel: Vergissing
Auteur: Hans Stavleu
Aantal woorden: 151
Gepubliceerd op: 7 okt 2018
Schrijf een reactie