uitdaging-micro


Uitdaging
UMV-201856


Stoer doen

Voor mijn allereerste job bij een scheepsagentuur ging ik in de haven aan boord van schepen allerlei paperassen in orde brengen met betrekking tot de bemanning en lading.

Sommige oceaanreuzen staken torenhoog boven de kade uit. De kapiteinskajuit en de exquise kombuisgerechten konden de vergelijking met luxueuze cruiseschepen doorstaan.

In groot contrast stonden de miserabele schuitjes die vanuit Engeland het Kanaal overstaken.  Tijdens de terugvaart verging ooit een schip met man en muis op de Theems.  Eens bevond zich op zulk een bootje met driekoppige bemanning ook  het hoogbejaarde moedertje van de kapitein.

Omdat het scheepje zo laag lag moest men via een ijzeren staafjestrap naar de kade klauteren. Toen het vrouwtje te kennen gaf dat ze aan wal wilde, nam ik ze stevig op mijn schouder  en droeg haar naar boven.

Als ik vandaag langs het dok rijd en het trapje zie voel ik me terug een beetje superman.

over deze inzending

Titel: Stoer doen
Auteur: Gi
Aantal woorden: 150
Gepubliceerd op: 22 feb 2019
Schrijf een reactie
 

Grote held

Clark en Lois hadden beiden net hun eerste baan. Een koopwoning was toekomstmuziek, huren in de vrije sector te duur en op een sociale huurwoning moest je jarenlang wachten.

Toch vonden ze iets betaalbaars: woningbouwvereniging Ontdek je plekje had een oude ferry opgekocht en omgebouwd tot appartementencomplex.

Ze woonden daar erg mooi, maar ’s avonds beklommen moderne piraten de ferry, op zoek naar buit.

De mannelijke beschermingsmechanismen van Clark begonnen zich te roeren en op een dag kwam hij thuis met een indrukwekkend Superman-pak, met gevulde schouders. Als hij thuiskwam van zijn werk, trok hij voortaan onmiddellijk dat pak aan. Dit stelde zijn vriendin Lois zeer gerust.

Toen op een avond twee gewapende mannen met bivakmutsen de kajuit binnendrongen, zagen ze Superman naast zijn vriendin zitten en sloegen op de vlucht.

‘Je bent mijn grote held,’ zei Lois tegen hem, en trots sloeg hij een beschermende arm om haar heen.

over deze inzending

Titel: Grote held
Auteur: César Noordewier
Aantal woorden: 150
Gepubliceerd op: 25 okt 2018
Schrijf een reactie
 

Een superreis

Het zou een superreis worden. Met zijn tweeën, eindelijk, na 21 jaar. Een cruise! 14 dagen Middellandse Zee. Ontbijt op bed, zon, cocktails, captain’s dinner, te veel. En ze zouden weer dansen. Dansen en deinen, zoals toen. Stralend gingen ze aan boord. Zij keek hem aan en zag hem. Breedgeschouderd, breedgekind, blikkerende tanden. Hij haar. De curven van haar lichaam, het golvende haar, ogen die versmolten met de azuurblauwe zee. Zoals toen.

Na drie dagen was het tij gekeerd. Zwijgend over hun cocktail starend naar de schepen die verschenen aan en weer verdwenen achter de kim. De boeg van het schip sneed schijnbaar moeiteloos door het water. Maar zij voelden zich alsof ze door het water waadden, dat langzaam steeg en het voortgaan steeds meer bemoeilijkte. Weldra zou het aan hun lippen staan. Maar zoals ze al 21 jaar gewend waren geweest, hielden ze dapper een glimlach op de lippen.

over deze inzending

Titel: Een superreis
Auteur: Dellacagio
Aantal woorden: 149
Gepubliceerd op: 10 okt 2018
Schrijf een reactie