uitdaging-brief


Uitdaging
UBR-0005


Lieve dochter

Lieve dochter,

Als ik terug kijk naar de viering van ons huwelijksjubileum, dat wij bij jou in Australië vierden, wordt ik nog steeds blij.

Toen wij arriveerden in ons onderkomen op de 32ste verdieping van het hotel, gelegen aan de Brisbane River, kon deze dag al niet meer stuk.

Het prachtige uitzicht over de rivier, de brug, de wandelboulevard, de terrassen, het was een lust voor het oog.

We zouden ergens lekker uit eten gaan maar jij hield dat tegen, we maken broodjes met worstjes dat vinden de kinderen erg lekker.

Dit verbaasde mij enigszins, uit eten vinden ze altijd lekker.

Zittend op het balkon van die 32ste verdieping kijken wij voorzichtig naar buiten, het is wel erg hoog, het zal weldra donker worden maar er zijn enorm veel mensen op de been.

Is er iets aan de hand? Vraag ik serieus, Nee hoor gewoon veel mensen.

De broodjes, lieve dochter waren lekker zonder meer, maar ik had op mijn trouwdag wel iets anders willen eten. Daarna is het snel donker geworden.

Daar in Brisbane Australië wordt het in heel korte tijd donker, het ligt dichter bij de evenaar dan Nederland.

Dan geluid, knallen vanaf de rivier, er wordt vuurwerk afgestoken. Prachtige taferelen in de lucht vlak voor ons.

Voor jullie trouwdag, zeg je lachend, het wordt een heel spektakel.

Dit mochten jullie niet missen zeg je dan, het is 26 januari, jullie trouwdag, maar ook onze Australian Day.

Dank je wel meisje, voor deze belevenis vanaf ons balkon, op de eerst rij voor het vuurwerk, prachtig.

Liefs van je moeder

over deze inzending

Titel: Lieve dochter
Auteur: Trees
Aantal woorden: 260
Gepubliceerd op: 3 mrt 2020
Keuze van de redactie
Schrijf een reactie
 

Oudjaar

Beste oudjaar,

Nee zeker geen lief oudjaar, want dat was je niet. Ik kijk terug op je en ben blij dat jij in het verleden ligt. Ik heb je zelfs weg geschoten met een pijl. Een grote, hard en hoog, maar vooral ver. Ver achter me. Oudjaar wat was jij een rot jaar en heb je het me moeilijk gemaakt.

Je liet me vanaf dag één al in de steek. Je voerde me mee van een dal naar een nog dieper dal en liet me het zelf maar uitzoeken. En net als ik bijna weer uit dat dal was schopte je me weer terug. Oudjaar zeker geen fijn jaar je hebt me pijn gedaan, verdriet bezorgd en bij alles wat je deed leefde ik in totale onmacht en onmenselijke angsten.

Maar ik heb gevochten harder dan ooit, ik heb jou laten zien dat hoe gemeen je ook deed tegen me ik niet bang was om iedere strijd aan te gaan met je. Ik heb je vervloekt, tegen je geschreeuwd, gehuild, gevochten. Steeds als ik was opgekrabbeld duwde je me weer tegen de grond. Maar weet je oudjaar?

Jij bent nu oud jaar en ik heb nu niets meer met jou te maken. Jij oud jaar bent nu verleden tijd waar ik ben doorheen gegaan naar het heden. En het heden dat vier ik!

Nieuwjaar, ik omarm je vanaf dag één, ik verwelkom jou met alle nieuw verworven energie dat ik bezit dat ik heb opgebouwd, want ik ben sterker, sterker dan ooit. Welkom mijn nieuwjaar, het gaat top worden dat weet ik, dat voel ik.

over deze inzending

Titel: Oudjaar
Auteur: Ellen
Aantal woorden: 265
Gepubliceerd op: 2 jan 2020
Keuze van de redactie
Schrijf een reactie